چالش‌های تحقق معاملات آنلاین خودرو؛ چرا فرآیند معامله برخط خودرو هنوز کامل نیست؟

با وجود تصویب قانون معاملات برخط خودرو به منظور جلوگیری از کلاهبرداری فروش همزمان یک خودرو به چند نفر، کارشناسان اعلام می‌کنند فرآیند راه‌اندازی سامانه ثبت آنلاین هنوز کامل نشده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا؛ فروش همزمان یک خودرو به چند نفر، یکی از متداول‌ترین پرونده‌های کلاهبرداری حوزه معاملات خودرو به حساب می‌آید. برای حل این معضل، سال‌هاست طرح و قانون معاملات آنلاین و برخط خودرو مصوب شده است.

بازار خودرو در ایران همواره جولانگاه انواع کلاهبرداری‌ها، جعل اسناد و فروش هم‌زمان یک خودرو به چند نفر بوده است.از سوی دیگر به دلیل نبود یک سامانه جامع و برخط، اغلب خریداران به راحتی نمی‌توانند از وضعیت مالکیت خودرو، میزان خلافی، بیمه، توقیف و حتی سابقه تصادفات خودرو مطلع شوند. این کمبود اطلاعاتی، بستر را برای سوءاستفاده برخی سودجویان فراهم کرده است.در همین راستا بدیهی است که وجود سامانه‌ای برای ثبت آنلاین معاملات خودرو که امکان فروش به چند نفر را از فرد کلاهبردار سلب می‌کند یکی از بهترین راه حل‌ها برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری است.

اما به گفته غلامی، کارشناس معاملات خودرو، محور معاملات برخط خودرو فراجاست و طبق وعده‌ی فراجا، قرار بود این تحول تا ابتدای تابستان رخ دهد.

این کارشناس تاکید می‌کند: فرایند معامله برخط خودرو هنوز کامل نیست و سرویس‌های استعلامی در برخی از سکو‌ها در دسترس هستند. در واقع حدود ۷۰ درصد اتصال انجام شده است، اما در این اتصال یا سرویس پایدار نیست، یا اطلاعات نادرست ارائه می‌شود.

چالش‌ها و فرصت‌ها در معاملات آنلاین خودرو

با پیشرفت فناوری و تغییر رفتار مصرف‌کنندگان، معاملات آنلاین خودرو به عنوان یک جایگزین جذاب برای روش‌های سنتی خرید و فروش خودرو در حال ظهور است. با این حال، تحقق کامل این مدل جدید با چالش‌های متعددی رو‌به‌رو است. با توجه به اهمیت هماهنگی بین دستگاه‌ها، به گفته بسیاری از کارشناسان، برخی از دستگاه‌ها داده‌های خود را کامل نکرده‌اند و این مسئله باعث شده تا اجرای کامل سامانه با تأخیر مواجه شود. از طرفی دیگر ایجاد این سامانه، نیازمند زیرساخت‌های فنی و قانونی مناسب است. همچنین برای استفاده صحیح مردم از این سامانه، آموزش کاربران و آگاهی‌بخشی عمومی بسیار ضروری خواهد بود.

یکی از بزرگترین موانع، عدم امکان بررسی فیزیکی خودرو توسط خریدار قبل از خرید است. این موضوع می‌تواند منجر به نگرانی در مورد وضعیت واقعی خودرو، وجود ایرادات پنهان و عدم تطابق با اطلاعات ارائه شده شود.همچنین خریداران ممکن است نگران سابقه خودرو، از جمله تصادفات، تعمیرات اساسی و کارکرد واقعی آن باشند.

از سوی دیگر اطمینان از هویت واقعی خریدار و فروشنده در معاملات آنلاین و جلوگیری از کلاهبرداری یکی دیگر از چالش‌های مهم است.ناگفته نماند فرآیند انتقال مالکیت خودرو به صورت آنلاین نیازمند سازوکار‌های قانونی و اداری کارآمد و قابل اعتماد است.همچنین تعیین شرایط و نحوه ارائه ضمانت و گارانتی برای خودرو‌های فروخته شده به صورت آنلاین می‌تواند چالش‌برانگیز باشد.به طوری که در صورت بروز اختلاف بین خریدار و فروشنده، فرآیند حل اختلاف به صورت آنلاین باید مشخص و قابل اجرا باشد.

راهکار چیست

ایجاد پلتفرم‌های آنلاین با ارائه اطلاعات شفاف و قابل اعتماد، تضمین کیفیت خودرو و ارائه خدمات پس از فروش مناسب یکی از اصلی‌ترین راه هاست.همچنین استفاده از سامانه‌های احراز هویت قوی برای جلوگیری از کلاهبرداری واز سوی دیگر ایجاد سازوکار‌های قانونی و اداری کارآمد برای انتقال مالکیت آنلاین خودرواست.البته ارائه خدمات بازرسی فنی خودرو توسط کارشناسان مستقل قبل از خرید؛ و افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان در مورد مزایا و نحوه انجام معاملات آنلاین خودرو نیز از ضرورت‌ها در این مدل از معاملات خودرویی است.

به گزارش آنا، با غلبه بر این چالش‌ها، معاملات آنلاین خودرو می‌تواند به یک روش محبوب و کارآمد برای خرید و فروش خودرو در ایران تبدیل شود.

source

توسط chaarcharkh.ir