Wp Header Logo 1216.png

شرکت نبکا زیرمجموعه کرمان موتور است که با همکاری گروه مپنا سعی در تولید و مونتاژ محصولات برقی، به‌ویژه کراس اوورهای چینی دارد. اولین محصول این شرکت با نام اسکای ول ET5 طی سال ۱۴۰۳ به دست مشتریان رسید و بعد از آن شرکت نبکا از نسخه هیبریدی همین کراس اوور که در چین تحت عنوان اسکای ول HT-i شناخته می‌شود، در بیست و یکمین در نمایشگاه خودرو شیراز رونمایی کرد.

اسکای ول HT-i محصول سال ۲۰۲۲ است و از لحاظ ظاهری تغییراتی در نمای روبرو نسبت به نسخه برقی نبکا ای تی ۵ دارد. قوای محرکه آن از نوع هیبریدی (برقی بنزینی) است. به احتمال قوی این خودرو در ایران با نام نبکا هیبرید و نبکا هیبرید پلاس عرضه خواهد شد.

مزایا و معایب

+ توان فنی بالا

+ کابین جادار

+ مصرف سوخت پایین

+ موتور بنزینی تنفس طبیعی کم استهلاک

– خدمات پس از فروش

مشخصات فنی

قوای محرکه نبکا هیبرید پلاس شامل یک موتور بنزینی ۴ سیلندر تنفس طبیعی به قدرت ۱۱۰ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۳۵ نیوتن.متر است که در اصل به عنوان ژنراتور برق عمل می‌کند تا باتری لیتیومی به ظرفیت ۲۱.۶۸ کیلووات ساعت را شارژ کند. اما نیروی ذخیره‌شده در این باتری به یک موتور الکتریکی سنکرون مغناطیس دائم پرقدرت می‌رسد که در نهایت ۲۸۶ اسب بخار به همراه گشتاور ۳۰۰ نیوتن.متری را به چرخ‌های جلو انتقال می‌دهد. سیستم انتقال قدرت نیز از نوع E-CVT است و مشابه سامانه انتقال نیرو در خودروهای برقی عمل می‌کند.

زمان لازم برای شارژ باتری لیتیومی این ماشین توسط شارژر خانگی حدود ۳ است که می‌تواند باتری را از ۲۰ تا ۷۰ درصد ظرف این مدت شارژ کند. البته اگر به جایگاه فست شارژ دسترسی داشته باشید، مدت شارژ باتری به کمتر ۴۰ دقیقه می‌رسد.

به کمک این سیستم هیبریدی نسبتا پرقدرت می‌توان شتاب صفر تا صد حدود ۸.۲ ثانیه را برای این کراس اوور نسبتا سنگین‌وزن ۱۸۲۰ کیلوگرمی رقم زد که شتاب مطلوبی برای چنین خودرویی محسوب می‌شود.

با این وجود بعضب منابع خارجی شتاب اسکای ول HT-i را نزدیک به ۱۰ ثانیه اعلام کرده‌اند که منطقی‌تر به نظر می‌رسد. میانگین مصرف سوخت نبکا هیبرید حدود ۵.۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد شده است و این امکان را دارد تا با کمک شارژ باتری و باک پر، حدود ۱۱۶۷ کیلومتر را با یک مرتبه سوختگیری بپیماید.

سیستم تعلیق عقب اسکای ورث از نوع مالتی لینک است که نوید سواری نسبتا نرم و پایداری مناسب را به کاربران می‌دهد. به‌ویژه برای خودرویی در چنین ابعادی، وجود سیستم تعلیق مستقل مالتی لینک در قسمت عقب یک مزیت مهم به شمار می‌رود که هم پایداری خودرو سر پیچ‌ها را ارتقا می‌بخشد و از تکان‌های عرضی کم می‌کند و هم نرمی سواری به کمک آن افرایش می‌یابد.

باک سوخت ۶۰ لیتری، رینگ های ۱۸ اینچی به همراه حداکثر سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت نیز از دیگر ویژگی‌ها و مشخصات فنی اسکای ورث HT-i به شمار می‌روند.

مشخصات کلی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۷۲۰ میلیمتر
عرض ۱۹۰۸ میلیمتر
ارتفاع ۱۷۰۱ میلیمتر
فاصله محورها ۲۸۰۰ میلیمتر
وزن خالص  ۱۸۲۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۴۶۷ لیتر
حجم مخزن سوخت ۶۰ لیتر
قطر رینگ ۱۸ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی نبکا هیبرید پلاس

طراحی ظاهری Skywell HT-i نسبت به نبکا ET5 برقی خیلی تغییر نکرده است و همان استایل شاسی‌بلندگونه به سبک خودروهای اروپایی در نمای جانبی و قسمت پشت این خودرو کماکان دیده می‌شود که مشابه آن را در خودروهای چینی امروزی، به ویژه کراس اوورها کمتر می‌بینیم. این سبک طراحی بدنه به دلیل مشابهت با خودروهای اصیل اروپایی می‌تواند زیبایی و جذابیت قابل قبولی برای مشتریان ایرانی داشته باشد.

با این وجود نمای جلو هیچ شباهتی به شاسی‌بلندهای اصیل اروپایی ندارد و از جلوپنجره مشبک مشابه خودروهای جدید چینی در این مدل استفاده شده است تا طراحی آن کمی نوین جلوه کند و با مدل برقی نبکا ای تی ۵ نیز تا حد زیادی تمایز داشته باشد.

در مجموع استایل این ماشین هیبرید خیلی پیچیده نیست و جذابیت کافی به همراه کمی اصالت در آن حس می‌شود که می‌تواند برای بسیاری از مشتریان مقبول واقع باشد و مورد رضایت قرار بگیرد. البته سبک چهره آن کمی فانتزی به نظر می‌رسد که هماهنگی چندانی با نمای بغل و قسمت پشت ندارد و این نکته می‌تواند به عنوان یک نقطه ضعف در طراحی نبکا هیبرید پلاس مورد توجه قرار گیرد.

طراحی داخلی

کابین نبکا هیبرید پلاس

سبک و سیاق طراحی داخل کابین نبکا هیبرید خیلی مدرن به نظر نمی‌رسد و خطوط یا المان‌های نوین در آن چندان دیده نمی‌شود. این طرح با مدل برقی ET5 تفاوت محسوسی ندارد و به سمت و سوی کابین محصولات پنج یا شش سال پیش متمایل است.

به استثنای طرح نمایشگر مالتی مدیا، کلاستر دیجیتال و برخی جزئیات دیگر نظیر شیفتر چرخان روی کنسول وسط و پد شارژر وایرلس، می‌شود گفت که این سبک طراحی تقریبا معمولی به نظر می‌رسد و آن پیچیدگی که در خودروهای چینی سراغ داشتیم، در اینجا خیلی مورد استفاده قرار نگرفته است. به‌ویژه فرم تقریبا چهارگوش دریچه‌های تهویه وسط کاملا قدیمی است و درجه هماهنگی آن با سایر المان‌ها در سطوح پایین قرار دارد.

کیفیت متریال استفاده‌شده در کابین اسکای ول HT-i تقریبا مناسب است و به دلیل استفاده از روکش‌های چرمی در بخش‌هایی از دانشبورد، کنسول آرنج و روکش صندلی‌ها، می‌تواند رضایت نسبی کاربران را به دنبال داشته باشد.

از لحاظ میزان فضای کابین نیز مشکلی در نبکا هیبرید دیده نمی‌شود؛ چرا که فاصله محوری بسیار بزرگ ۲۸۰۰ میلیمتری باعث شده تا فضای طولی مناسب برای حضور ۵ سرنشین بزرگسال در اتاق این محصول جدید نبکا فراهم شود. همچنین گنجایش صندوق عقب اسکای ول هیبرید برابر ۴۶۷ لیتر است که در حد متوسط ارزیابی می‌شود و حدود چهار تا پنج چمدان را در خود جا می‌دهد. البته درصوت خواباندن صندلی‌های ردیف دوم محفظه‌ای به حجم ۱۱۴۱ لیتر ایجاد می‌شود.

آپشن‌ها و امکانات

خوشبختانه تجهیزات متنوع و کاملا کاربردی مورد انتظار از یک خودروی جدید در نبکا هیبرید پلاس یا همان اسکای ول HT-i وجود دارد که می‌تواند رفاه و امنیت کاربران این ماشین چینی را تا حد زیادی ارتقا ببخشد.

مواردی مانند: سامانه پایش فشار باد لاستیک‌ها، کروز کنترل هوشمند، سیستم اتوپارک، رادار هشدار خروج از خط، سامانه کمکی نگهداری خودرو بین خطوط، سیستم هشدار تصادف جلو، کنترل سرعت در سرپایینی، رادار تابلوخوان، کنترل کشش و پایداری، دوربین ۳۶۰ درجه، رادار هشدار نقاط کور، دوربین دید عقب، سنسور خواب‌ راننده، سنسور نور، چراغ‌های LED، سامانه پیش گرم کننده باتری، ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، تهویه مطبوع اتوماتیک، تنظیم برقی ۸ حالته صندلی راننده و سانروف برقی پانوراما در فهرست امکانات اسکای ول HT-i دیده می‌شود.

قیمت نبکا هیبرید پلاس در بازار

نمای عقب نبکا هیبرید پلاس

قیمت اسکای ول HT-i در بازار چین به‌طور متوسط نزدیک به ۲۴ هزار دلار است و احتمالا در ایران با بهایی بیش از ۲ میلیارد تومان به دست مشتریان خواهد رسید. باید دید که آیا در این رنج قیمت نبکا هیبرید می‌تواند با رقیبانی مثل لاماری ایما هیبرید یا هاوال H6 هیبرید و تیگو ۸ پرو e+ رقابت کند یا نه.

فروش فوری خودرو

نویسنده: حسین باباپور

source

توسط chaarcharkh.ir